Francesc Bodí

Paco Bodí

Francesc Bodí (Agres, 1963) és una de les veus narratives més consolidades del País Valencià. Autor de dues novel·les de referència obligada per a un servidor com ara L’infidel (Premi Enric Valor) i Havanera (Premi Alfons el Magnànim), amb El soroll de la resta va ser distingit també amb l’Enric Valor. La literatura instrospectiva de Bodí parteix sempre de la recerca d’explicacions plausibles de l’existència de persones que viuen en diàleg permanent amb l’aire del temps. Un novel·lista amb tocs d’assagista, que és una manera de dir un novel·lista tocat pels aires de la comtemporaneïtat.

En L’infidel, Bodí es preguntava en quin moment vam començar a ser infidels amb nosaltres mateixos, una pregunta existencial que tothom s’ha de fer en algun moment si vol tenir una vida que no siga només vegetativa. Certament, després d’un infart de miocardi o metàfora equivalent (una separació, la jubilació o el simple tedi de l’edat), els lectors també tenen dret de de canviar de vida. Ni que siga de forma vicària, de la mà dels seus escriptors de capçalera. Per començar a escoltar el compte a l’inrevés d’una vida d’embranzides, però també de revoltes i aturades, atents a les pèrdues però oberts als guanys de l’edat –que n’hi ha, si sabem buscar-los, no ens fem els desentesos. Per prescripció del pisquiatra de guàrdia o només pel fet mateix del canv, hi tenim tot el dret del món, pensen el que vulguen aquells que ens envolten.

Entre la seguretat i la utopia, l’obra de Francesc Bodí cavalca en diàleg amb la nostra generació, amb una prosa més diàfana com més va. Un dels millors. Abraçada, senyoret!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s