Qui sóc jo

IMG_2199

Llicenciat en Periodisme (UAB) i Doctor en Sociologia (UV).

He estat treballador fix per oposició des de 1998 fins al tancament de RTVV el 2013. Professor d’Estructura de la Comunicació durant dotze cursos acadèmics a la Universitat de València. També he impartit aquesta matèria durant un curs acadèmic a Brown University (Providence, Rhode Island, EUA) i un seminari sobre la mateixa matèria a la CUNY University de Nova York. He impartit conferències sobre la matèria en diverses universitats catalanes i estrangeres.

Sóc autor d’obres assagístiques com ara La utopia necessària(Premi d’assaig Rovira i Virgili, 1994, Bromera) i Escrits contra el silenci. A propòsit de l’obra cívica de Joan Fuster (Ed. Vincle, 2017).

També he conreat el periodisme literari en Converses inacabades amb Joan Fuster(Tàndem, 1992) i El Genovés(Tàndem, 1994). Sóc també autor de diverses publicacions en el camp del dietarisme com ara Espill d’insolències(Premi d’assaig de la Mancomunitat de la Ribera, Bromera, 2000), Quadern d’entretemps(Perifèric, 2007), Més enllà de San Francisco. Viatge per Califòrnia tot esperant Obama(Premi Ciutat de València, Bromera, 2010) i Un adéu a la tribu. Dietari d’hivern a Nova Anglaterra(l’Eixam, 2013).

Quant a la sociologia de la llengua i de la comunicació, s’han de destacar La llengua dels mitjans de comunicació(1990), Llengües globals, llengües locals (ed.), (2002). Manual de sociolingüística, (2006), Quina política lingüística?(2007), Quina televisió pública(2009) o La llengua de la plaça. Espai públic, mercat i política lingüística(Bromera, 2017).

Sóc col·laborador habitual de la premsa escrita i digital.

Al Periódico de Catalunya:

https://www.elperiodico.com/es/autor/toni-molla/

Diari La Veu:

https://www.diarilaveu.com/columnistes/opinador/toni-molla

La Vanguardia:

http://www.lavanguardia.com/autores/toni-molla.html

Diari Jornada:

https://www.diarijornada.coop/opinio/20180707/